zaterdag 28 juni 2014

Ava-senioren op volle oorlogssterkte naar seizoensfinale

Het sterrenensemble van Ava’70 treedt morgen aan voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De atletiekbaan van AAV SISU in Almelo vormt het strijdtoneel van dit topsportspektakel. De Aaltense Atletiek Vereniging heeft louter toppers opgesteld voor de seizoensfinale. Niet alleen wordt er gestreden tegen een vijftiental verenigingen uit Noord en Oost Nederland, maar er staan ook een aantal schitterende onderlinge confrontaties op het programma. 

Mart Slotboom en Sander Wikkerink treffen elkaar op de 400 meter. ´Torpedo Martje´is in bloedvorm, maar Wikkerink, die net terug is van een trainingsstage in Griekenland kan verrassend uit de hoek komen. Een ander interessant affiche is het duel Schreurs-Demkes op de 800 meter. Roel Schreurs, die geregeld een brokkeltje legt na een wedstrijd, was in een eerdere confrontatie een paar honderdsten sneller dan zijn conculega. Patrick Ikink, de nestor van het gezelschap, geeft in Almelo ook weer acte de présence. De snelste man van Barlo wordt op de sprint bijgestaan door ‘new kid on the bock’ Raul Griffioen. Raul hikt al een poosje tegen de magische 12 seconden grens aan. In Almelo doet hij opnieuw een poging deze barrière te slechten. Daantje Houwers neemt zoals gewoonlijk de 200-meter voor zijn rekening. De toekomstig ecoloog heeft echter vanavond nog een feestje, dus of hij geheel fit aan de start verschijnt, is nog maar de vraag. Gertjan Bentert, de jongste telg van het 10-koppige gezelschap, heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd zijn sporen in de atletiek al behoorlijk verdiend. Hij neemt in Almelo alle springnummers voor zijn rekening. Luukie – Te Brinke – Te Brake moet zorgen dat de discus over de dertig meter vliegt. Daarnaast neemt hij het in een rechtstreeks duel op tegen ondergetekende op de vijf kilometer. Luuk lijkt volkomen kansloos in dit duel. Polsstokhoogspringer en voormalig sprinter Bart Wesselink moet als teamleider zorgen dat het de atleten aan niks ontbreekt.


De teamopstelling van de damesploeg is nog een publiekgeheim. Wel maakt Denise van der Donk haar debuut op de atletiekbaan. Grote afwezige is Maria Griffioen. Aan Leonie Rijks, teamleider van de dames, de schier onmogelijke taak om dit sprintkanon te vervangen. Morgen worden de foto’s van huisfotograaf Tim te Brake natuurlijk op deze site geplaatst. 

             Het team van de heren

                  Het team dat de dames gaat vertegenwoordigen

1 opmerking: