woensdag 11 juni 2014

Uit de oude doos: 'Van grote held tot vuile hufter'

Hij was met zijn verkeerde been uit bed gestapt. Hij heeft geen poot meer om op te staan. Hij voelde zich op zijn teentjes getrapt. Erg grappig allemaal, maar eigenlijk valt er helemaal niks te lachen. Van grote held tot vuile hufter in een mum van tijd. Hoe krijg je dat voor elkaar? Vraag het Oscar Pistorius, hem overkwam het. De Zuid-Afrikaanse atleet maakte ruim een week geleden op afgrijselijke wijze een einde aan het leven van zijn vriendin Reeva Steenkamp. De Afrikaan beter bekend als ‘Blade runner’ doorzeefde zijn vriendin na een ruzie met kogels. Eerst ging het verhaal de ronde dat het om een ongeluk zou gaan, maar later bleek het een weerzinwekkend misdrijf te zijn.

Pistorius is een wereldster. Afgelopen jaar nam hij als eerste gehandicapte sporter, (hij mist beide benen) deel aan de Olympische Spelen voor valide atleten. Hoewel zijn uislagen niet veel zeggend waren, was zijn deelname al een prestatie op zich. In het verleden behaalde hij grote successen op de Paralympische Spelen. De inmiddels 26-jarige atleet was goed voor vier gouden plakken. Het Amerikaanse tijdschrift Time benoemde Pistorius tot één van de honderd meest invloedrijke personen op aarde. En sinds een aantal maanden was hij een setje met het Zuid-Afrikaanse topmodel Reeva Steenkamp. Een bloedmooie 29-jarige blondine. Je zou toch zeggen dat Pistorius het niet slecht voor elkaar had. Maar hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat er zo’n monster in deze man schuilt?

Nadat het nieuws naar buiten kwam, leek het in eerste instantie te gaan om een noodlottig ongeval. Er was een inbreker het huis van het koppel binnengedrongen en Pistorius had uit blinde paniek een aantal kogels afgeschoten. Ik schrok mij de kolere van dit verhaal, maar ik twijfelde geen moment aan de onschuld van Pistorius. Waarom eigenlijk niet? Ik heb geen flauw idee. Ik had wel een zwak voor de beste man, reden genoeg om in zijn onschuld te geloven. Maar helaas bleek het al heel snel niet meer om een ongeluk te gaan. ‘Blade runner’ had zijn eigen vriendin naar de eeuwige jachtvelden geknald. De klootzak. Hoe haal je het toch in je botte harses? Ik snap er werkelijk helemaal niks van. Een man die alles had wat zijn hartje begeert. Nou oké, hij mist een paar benen, maar we hebben allemaal wel eens wat.


Iedere dag komen er weer nieuwe feiten aan het licht over de Pistorius-soap. Hij moet bewaakt worden in zijn cel in de angst dat hij ook een eind aan zijn eigen leven gaat maken. Ook is er doping aangetroffen in zijn huis in Pretoria. En dan schijnt hij ook zijn vrouw nog om het leven te hebben gebracht met een wapen dat hij helemaal niet in zijn bezit mocht hebben. Wat een boefje. Maar lekker belangrijk geen vergunninkje of een beetje doping, de eikel heeft gewoon iemand koud gemaakt! De kans is erg groot dat wij nooit meer iets van de atleet Pistorius gaan horen. En als hij ook werkelijk schuldig wordt bevonden aan de moord hoop ik dat hij nooit meer een kunstbeen op een atletiekbaan zet. Laat hem maar lekker zijn verdere leventje brommen achter de tralies. Ik ben er helemaal klaar mee. Dag Oscar! Hopelijk tot nooit meer ziens. 

Geschreven op: 21-02-13

                                 Oscar Pistorius op de Olympische Spelen van 2012 in Londen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten