zaterdag 21 juni 2014

Intratuinloop: Vierde plaats in een prima tijd

Intratuinloop 2007: Mark te Brake, Bram Wevers en Roel Schreurs. (Foto: Geert Wevers)

Een record aantal deelnemers, een heerlijk weertje en het publiek dat rijen dik achter de dranghekken stond. Kortom: de 12e editie van de Intratuinloop is één groot succes. De organiserende vereniging Ava’70 heeft de touwtjes weer strak in handen, een enkel kleinigheidje daargelaten. Eerst is het de beurt aan de jeugd. Op de één en twee kilometer worden na een paar spectaculaire races de prijzen verdeeld. Om 19.45 uur gaan zowel de atleten van de vijf als de tien kilometer van start. Ik kies, zoals gewoonlijk, voor de vijf kilometer.

Als het startschot klinkt begint direct het duwen en trekken. Na vijftig meter moeten alle lopers zich door een listige haarspeldbocht wurmen, maar dit verloopt gelukkig vlekkeloos. Twee lopers gaan er als een haas vandoor. De ene is Dionisio Docx. Dit fenomeen won in het verleden al veel wedstrijden voor AV-Archeus uit WInterswijk. Na een aantal jaren afwezigheid is hij weer terug aan het front. Echter mist hij nog wat wedstrijdritme en hierdoor is het beste er na een kilometertje wel van af. De andere snelle starter is Lars Duistermaat (10 kilometer). Deze loper, ook uit Winterswijk, behoort tot de regionale top. Hij is ook bij de Intratuinloop oppermachtig. Zijn tijd (33.46 min) is tevens een verbetering van het parcoursrecord.
Ik sluit me vanaf de start aan bij een mooi groepje. ‘Good old’ Jos Sasse bepaalt het tempo, gevolgd door Bram Wevers (voetballer) en Nick Assinck. Na anderhalve kilometer neem ik het laffe besluit om deze groep te laten lopen. Achteraf een domme beslissing. Ik moet veel werk alleen opknappen en krijg het niet meer voor elkaar om het gaatje naar het groepje dicht te lopen. In de laatste kilometer plaatst Nick Assinck, die heerlijk heeft geprofiteerd van het werk van zijn twee concurrenten, de beslissende aanval. Hij wint in een tijd van 17.45 minuten. Jos Sasse (18.01 min) heeft in de laatste kilometer net iets meer over dan Bram Wevers (18.03 min). Ik kom na een goede slotkilometer nog behoorlijk bij de kopgroep in de buurt, maar moet toch genoegen nemen met de vierde plaats. Met mijn tijd van 18.08 minuten ben ik overigens erg tevreden.
Moeder Wamelink staat plichtsgetrouw ook weer aan het vertrek van de vijf kilometer. Met een nachtdienst voor de boeg besluit ze niet volle bak te gaan. Lenie noteert een tijd van 31.48 minuten.

De komende maanden worden er nog drie Ava’70-loopjes gehouden. Te beginnen met de Zomeravondrun (8 juli). Twee weken later (22 juli) volgt de Walfortloop en de reeks zomerlopen wordt op 19 augustus afgesloten met de Twee Bruggenloop. 

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees het mooie sfeerverslag van Frank Roos op de website van Ava'70

Geen opmerkingen:

Een reactie posten